Ingrediënten: UNIEK - Zwitserse producten met Zwitserse HOLL-koolzaadolie

Bij de verdere ontwikkeling van oplossingen voor professionele keukens staat bij HACO Foodservice uitmuntende smaak in combinatie met hoogste functionaliteit voorop. Uw gasten willen geënthousiasmeerd worden, uw keukenteam wil efficiënt en zelfverzekerd kunnen werken. De ingrediënten spelen hierbij een belangrijke rol. De selectie van eersteklas ingrediënten staat niet alleen toe betere, maar ook gezondere en duurzamere producten aan te bieden. Zo heeft HACO bijvoorbeeld onderzocht waar het technisch mogelijk en verstandig is om in Cuisine Pro producten die plantaardige vetten bevatten, Zwitserse HOLL-koolzaadolie in te zetten (HOLL = Hoog Oliezuur Laag Linoleenzuur, ofwel Omega-9).

De geselecteerde oliën bieden de best mogelijke combinatie op het gebied van smaak, gezondheid en milieu. Stuk voor stuk sterke argumenten die voor deze grondstoffen spreken. Op dit moment zijn er al veel HACO Cuisine Pro producten die Zwitserse HOLL-koolzaadolie bevatten.

Het is belangrijk op te merken dat het proces van wisselen van ingrediënten nog niet voltooid is. En met het oog op smaak en functionaliteit is het maar de vraag of dit ooit helemaal kan worden voltooid. Waar palmvet om functionele redenen nog steeds gebruikt moet worden, het is uitsluitend palmvet van echt duurzame productie. Wat betekent dat? HACO koopt alleen palmvet van gelicentieerde en strikt gecontroleerde productie = Segregated Palm Oil. Daarbij wordt erg goed gelet op de scheiding tussen gecertificeerde en conventionele olie.

Bekijk ons assortiment met Cuisine Pro producten om meer te weten te komen over de ingrediënten


Ingrediënten: NATUURLIJK - proportioneel gebruik van zout

Zout wordt gebruikt om gerechten culinair af te ronden, smaakvoller te maken en is uit geen enkele keuken weg te denken. HACO ondersteunt bij het gebruik van zout in culinaire producten de langetermijndoelstellingen van het Zwitserse Federaal Bureau voor Gezondheid. Zo is bij de doorontwikkeling van HACO Soepen en Sauzen in 2014 opnieuw het gemiddelde zoutgehalte met 10% verlaagd. Dit proces blijft doorgaan: altijd op zoek naar balans. Om zo het culinaire product met minder zout aan te bieden waarbij het zintuiglijk geaccepteerd wordt en "nazouten" van het gerecht door de gast zoveel mogelijk voorkomen wordt. Het zoutgehalte kunt u eenvoudig uit de ingrediënten halen. Of vraag bij ons de technische fisches op.

Bekijk ons assortiment met Cuisine Pro producten om meer te weten te komen over de ingrediënten


Toevoegingen: TREND - hedendaagse keuken met eigentijdse ingrediënten

Met convenience producten kunt u tijd besparen en zekerheid krijgen. Gewenste functionaliteiten en lange houdbaarheid enerzijds en kostenoverwegingen anderzijds hebben tot op de dag van vandaag vaak het gebruik van additieven nodig gemaakt. HACO Foodservice is ervan overtuigd dat in heel veel gevallen zonder, of met veel minder toegevoegde additieven gewerkt kan worden. HACO stelt zich waar mogelijk tot doel producten zonder toegevoegde additieven aan te bieden.

Het assortiment van Cuisine Pro bevat zo min mogelijk smaakversterkende toevoegingen, kunstmatige kleurstoffen, antioxidanten en conserveermiddelen. En de ontwikkelingen staan niet stil: het doel is om deze toevoegingen in zoveel mogelijk producten zoveel mogelijk terug te dringen. Het is belangrijk om te benadrukken dat de beste smaak en maximale functionaliteit altijd de topprioriteiten zijn. Het verminderen van kunstmatige toevoegingen stelt hoge eisen aan de andere ingrediënten, de productieprocessen en natuurlijk het HACO-team. 

Bekijk ons assortiment met Cuisine Pro producten om meer te weten te komen over de ingrediënten